Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në Evropë ka vend për shtete të reja, nëse ato janë të gatshme t'i respektojnë vlerat e caktuara dhe nëse kanë vullnet për këtë, u shpreh sot në Prishtinë, përfaqësuesi i lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Havier Solana.
"Procesi i përcaktimit të statusit të Kosovës do të jetë i gjatë, dhe secilit ndonjëherë do t'i duhet të përballet me sakrifica të dhimbshme", tha Solana pas takimit me ekipin negociues të Kosovës.
Solana gjithashtu tha se nuk do të tolerohet kurrfarë dhune që do të rishfaqj gjatë procesit të negociatave.
Presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova, që njëherësh kryeson grupin negociator, tha se Kosova e pavarur do të ofronte garanci për mbrojtjen e pakicave.
XS
SM
MD
LG