Ndërlidhjet

SHKUP


Me dy të tretën e votave të deputetëve të partive politike në pushtet si dhe të deputetëve të VMRO-së, Kuvendi i Maqedonisë ka miratuar ndryshimet kushtetuese të cilat bëhen me qëllim të pavarësimit dhe rritjes së efikasitetit të pushtetit gjyqësor. Ndërkohë miratimi i ndryshimeve kushtetuese peërmes një komunikate është përshëndetur nga ambasadorët e SHBA-ve, BE-së, OSBE-së dhe NATO-s. Sipas tyre ndryshimet sigurojnë kornizën e nevojshme kushtetuese për pavarsinë e gjykatave në përputhje me procesin e integrimit euroatlantik.
XS
SM
MD
LG