Ndërlidhjet

MONTREAL


Rusia ka hedhur poshtë propozimin që Marrëveshja e Kiotos mbi ngrohjen globale të zgjatej dhe përtej vitit 2012, çfarë ka bllokuar arritjen e një marrëveshje në konferencën e Kombeve të Bashkuara për ndryshimet klimatike në Montreal të Kanadasë. Ish presidenti amerikan Bill Clinton pjesëmarrës në këtë konferencë mes të tjerash tha:
"Mendoj se është e çmendur nga ana jonë të luajmë me të ardhmen e fëmijëve tanë duke mos u marrë vesh për diçka që e dimë se do ndikojë jashtëzakonisht në ekonominë tonë si dhe do mbrojë mjedisin dhe njëherësh na jep mundësinë që të jetojmë në këtë planet së bashku"
XS
SM
MD
LG