Ndërlidhjet

GROZNI


Presidenti rus Vladimir Putin ka bërë një vizitë të papritur në Grozni me rastin e sesionit të parë të parlamentit çeçen. Duke folur në Grozni mes të tjerash Putin ka theksuar:
"Rusia gjithmonë ka qenë mbrojtësja më besnike dhe më e besueshme e interesave të botës islame. Duke shkatërruar Rusinë këta njerëz shkatërrojnë një nga shtyllat mbrojtëse të botës islame në arenën ndërkombëtare."
Por aktivistët rusë dhe ndërkombëtarë të të drejtave të njeriut i kanë vlerësuar zgjedhjet që rezultuan me parlamentin çeçen që u mblodh sot si farsë.
XS
SM
MD
LG