Ndërlidhjet

TASHKENT


Në Tashkent filluan sot gjykimet e mbyllura edhe për 78 persona të akuzuar për pjesëmarrje në trazirat në Andijon, në maj të këtij viti. Gjithashtu, sot filloi edhe gjykimi i 36 pjesëtarëve të forcave të sigurisë, të akuzuar për neglizhencë në punën e tyre gjatë trazirave.
Dhjetëra persona deri tani, janë shpallur fajtorë në akuzat për terrorizëm dhe janë dënuar me vite të tëra burg. Zyrtarët thonë se 187 persona, shumica terroristë, janë vrarë gjatë trazirave në Andijon.
XS
SM
MD
LG