Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti George Bush e mbështeti ligjin, sipas të cilit ushtrisë amerikane, CIA-s dhe personelit tjetër u ndalohet t'i keqtrajtojnë të dyshuarit për terrorizëm jo vetëm në Shtetet e Bashkuara, por edhe jashtë vendit.
Pas disa muaj kundërshtimi, Bush tha se e mbështet propozimin e senatorit John McCain, i cili edhe vetë ka qenë viktimë e torturës gjatë Luftës në Vietnam.
"Ne i kemi dërguar mesazhe botës se Shtetet e Bashkuara nuk janë si terroristët", tha McCain.
Dy dhomat e Kongresit pritet ta miratojnë ligjin deri në fund të vitit.
XS
SM
MD
LG