Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti George Bush ka refuzuar ta konfirmoj apo ta përgënjeshtroj raportin se ai në mënyrë sekrete ka autorizuar agjencinë kombëtare për siguri për të monitoruar thirrjet ndërkombëtare telefonike dhe e-mailat e njerëzve në Shtetet e Bashkuara pa marrë lejen nga gjyqi. Një raport i botuar në të përditshmen New York Times ka nxitur kërkesat më Kongresin e Shteteve të Bashkuara për hetime lidhur me dyshimet se monitorimet nga ana e Agjencisë Kombëtare të Sigurisë a paraqitnin shkelje apo jo të të drejtave civile të amerikanëve. Në një intervistë për televizionin e Shteteve të Bashkuara, presidenti Bush refuzoi ta diskutoj rapoprtin por tha se çdo gjë që ka bërë për ti mbrojtur amerikanët nga sulmet terroriste është bërë brenda kornizave të ligjit.
XS
SM
MD
LG