Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

KABUL


Kuvendi i Afganistanit çeli sot punimet, pas 30 vjet të regjimit taliban dhe rrëzimit të tij në vitin 2001. Punimet u hapën me leximin e syreve të Kuranit, e më pas mbajti fjalimin e rastit presidenti Hamid Karzai. Ai tha se "dita e sotme është një hap i rëndësishem përpara për demokracinë" dhe e cilësoi Asamblenë tempull të bashkimit kombëtar. Në këtë seancë ishte i pranishëm edhe zëvendës presidenti amerikan, Dick Cheney.
BE e cilësoi thirrjen e Asamblesë Kombëtare si "një ngjarje historike".
XS
SM
MD
LG