Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

PRAGË


Qeveria e Çekisë vendosi të formojë një grup punues, për ta vlerësuar situatën në Kosovë, pas dallimeve të theksuara ndërmjet Ministrisë së Jashtme dhe kryeministrit Jirzhi Paroubek.
Ministria e Jashtme tha se qëndrimi i Çekisë për statusin e ardhshëm të Kosovës është në një vijë me atë të Bashkimit Evropian, që nënkupton të mos ketë ndarje territoriale.
Paroubek ndërkaq i ka deklaruar parlamentit se zgjidhja më e mirë do të ishte ndarja e Kosovës përgjatë linjave etnike.
XS
SM
MD
LG