Ndërlidhjet

GJENEVË


Zyrtarja e lartë e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut i bëri sot thirrje qeverisë së Uzbekistanit të respektojë standartet juridike ndërkombetare.
Komisionerja Louise Arbour tha se është e shqetësuar që një seri gjyqesh në emër të gjykimit të terrorizmit në protestat e Andijonit, kanë penalizuar njerëz të gabuar. Arbour tha se gjyqet "kanë rezzikuar të kenë sjellë padrejtësi dhe dënime të pabazuara ndërsa përgjegjësit e vërtetë kanë mbetur të padënuar". Në dy muajt e fundit gjyqet uzbeke kanë dënuar 151 persona me dyer të mbyllura.
XS
SM
MD
LG