Ndërlidhjet

MOSKË


Evropa ka lansuar sot testin e parë të satelitit Galileu. Sateliti i quajtur "Giova A" është nisur nga kosmodromi i Baikonurit në Kazakistan. Menaxheri i Sistemit Galileu, Sylvain Loddo, tha, në qendrën e kontrollit afër Londrës, se nuk mund të ketë fillim më të mirë.
"Ka qenë shumë e vështirë të imagjinohej një fillim më i mirë për këtë program. Kemi orbitë shumë të saktë, dhe tashmë kemi marrë edhe sinjalin, prandaj kjo është shumë e mirë", ka thënë Loddo.
XS
SM
MD
LG