Ndërlidhjet

PRISHTINË


Lideri i partisë ORA, Veton Surroi, thotë se "me rëndësi fundamentale historike është që Kosova të mbërrijë pavarësinë juridike dhe të shndërrohet në subjekt sovran ndërkombëtar". Sipas tij, çështjet e pranisë ushtarake dhe civile ndërkombëtare në Kosovën pas statusit, janë kushtëzime dhe kompromise.
Në intervistën ekskluzive për Radion "Evropa e Lirë", Surroi, mes tjerash, thotë se oferta për pakicat duhet të shihet në kontekstin rajonal, në mënyrë që të drejtat që i fiton pakica serbe në Kosovë t'i njihen edhe pakicës shqiptare në Serbi. (Më gjerësisht te rubrika Intervista).
XS
SM
MD
LG