Ndërlidhjet

BOMBEI


Udhëheqësja e Amnesti International Irene Khan, ka thënë sot se ish lideri irakian, Sadam Hysein, do të duhej të gjykohej nga ndonjë gjykatë e irakianëve dhe ekspertëve ndërkombtarë.
Zonja Khan, më tej ka shtuar se ,"vetëm gjykata që mbështetet në standardet ndëërkombtare mund të ketë kredibilitet në Irak dhe kudo tjetër. Shtetet e Bashkuara kanë thënë se "dëshirojnë që Sadam Hyseini të gjykohet nga ndonjë trup gjykues në Irak, përderisa zonja Khan nga Amnesti International, mendon që sistemi i ri juridik në Irak nuk ka eksperiencë dhe njohuri të udhëheqë një gjykim real për Sadamin.
XS
SM
MD
LG