Ndërlidhjet

BEOGRAD


Parlamenti i ri i Serbisë në seancën e parë nuk arriti të zgjedhë kryetarin e parlamentit.
Tre kandidatët, dy pro-demokratë dhe njëri nacionalist ekstrem dështuan të sigurojnë shumicën absolute.
Kryetari i parlamentit automatikisht do të ushtrojë detyrën e presidentit të republikës, dhe duhet të propozojë kryeministrin e kabinetit të ri qeveritar, gjasat për formimin e të cilit ende janë të paqarta.
XS
SM
MD
LG