Ndërlidhjet

MOSTAR


Paddy Ashdown, administratori ndërkombëtar në Bosnjë Hercegovinë, ka nxjerrë një dekret përmes të cilit synon të realizojë bashkimin e qytetit të ndarë të Mostarit.
Ky i fundit vazhdon të mbetet i ndarë mes serbëve, kroatëve dhe boshnjakëve, që nga lufta e fundit.
Ashdown tha se do zvogëlojë nga 194 në 35 numrin e pushtetarëve lokalë, duke mos lejuar asnjë grup etnik të ketë shumicën.
XS
SM
MD
LG