Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

PARIS


Qeveria franceze miratoi sot ligjin, sipas të cilit nuk lejohet veshja e simboleve fetare në shkollat publike.
Sipas ligjit në fjalë, i cili duhet të marrë dhe miratimin e parlamentit, "ndalohet veshja e uniformave apo simboleve që flasin për përkatësinë fetare të nxënësve".
Sipas këtij ligji nuk lejohet veshja e shamisë së kokës për vajzat e fesë islame, kapelja tradicionale hebreje për djemtë, kryqet e mëdha etj.
Ky ligj ka ngjallur shumë diskutime në Francë.
XS
SM
MD
LG