Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Kofi Anan ka shprehur shqetsime se liderët shqiptarë të Kosovës refuzojnë ti marrin parasysh interesat e pakicave dhe po i tejkalojnë kompetencat. Anan, tha se Kuvendi i Kosovës muajin e kaluar është përpjekur ti pengojë serbët e Kosovës të votojnë në zgjedhjet parlamentare të Serbisë. Ai tha se institucionet e përkohshme të Kosovës ende nuk kanë arritur të sigurojnë përkthimin e dokumenteve zyrtare nga shqipja në gjuhët tjera. Në raportin e tij, sekretari i përgjithshëm, gjithashtu ju bënë thirrje liderëve shqiptarë dhe të Beogradit të vazhdojnë sa më shpejtë të jetë e mundur dialogun mbi çështjet praktike, siç është kthimi i personave të zhvendosur.
XS
SM
MD
LG