Ndërlidhjet

ARABI


Rreth 2 milion myslimanë kanë filluar udhëtimin e gjatë në Malin Arafat, që islamët e konsiderojnë si pikën më të lartë të ritualeve të Haxhit. Udhëtimi në Malin Arafat, 20 kilometra larg qytetit të Arabisë Saudite, Mekë, paraqet ditën e gjykimit, që siç thotë feja Islame, "çdo person do të qëndrojë para Zotit dhe do të përgjigjet për veprat e tij. Ky udhëtim i gjatë i haxhinjëve është një prej pesë parimeve të fesë islame. Ndërkaq nesër, mbarë bota islame kremton festën e Kurban Bajramit.
XS
SM
MD
LG