Ndërlidhjet

TEHERAN


Këshilli Mbikqyrës i Iranit ka hedhur poshtë kërkesën e qeverisë për të shtyrë zgjedhjet parlamentare të parapara për në 20 shkurt.
Përfaqësuesit e këtij Këshilli kanë thënë se zgjedhjet mund të shtyhen vetëm në rast lufte apo pushtimi.
Këshilli Mbikqyrës i Iranit, që përbëhet nga islamikë të linjës së ashpër, kanë ndalur disa mijëra kandidatë që të marrin pjesë në këto zgjedhje. Kjo ka shkaktuar përplasje mes konservatorëve dhe reformistëve, duke bërë që 120 parlamentarë reformistë të japin dorëheqjen.
XS
SM
MD
LG