Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush, mbrëmë vonë e ka paraqitur një nismë të re amerikane që synon ndaljen e zgjerimit të armatimit bërthamor dhe parandalimin e terroristëve që të furnizohen me to. Duke folur në Universitetin Kombëtar të Mbrojtjes në Uashington, zoti Bush ftoi për angazhim global të organeve të ndjekjes dhe të agjencive të zbulimit që ta luftojnë tregun e zi të teknologjisë së armatimit jokonvencional. Në këtë aspekt, zoti Bush, pos tjerash, tha:
- Kërcënimi më i madh para njerëzimit sot është mundësia e sulmit të fshehtë dhe të befasishëm me armatim kimik, biologjik, radiologjik ose bërthamor.
XS
SM
MD
LG