Ndërlidhjet

NAXHAF


"Kombet e Bashkuara mbështesin kërkesën e klerikut Shiit, Ajatollah al-Sistani për zgjedhjet, por duke mos caktuar datën e mbajtjes së tyre", tha Lakdar Brahimi, i dërguari i Kombeve të Bashkuara për zgjedhjet në Irak, pas takimit me liderin shiit Ajatollah Al-Sistani. Brahimi ka thënë se "të dyja palët janë dakorduar, që zgjedhjet do të përgatiten ashtu që të plotësojnë kërkesën e Sistanit, Irakut dhe të Kombeve të Bashkuara.Ajatollah al-Sistani dëshiron që zgjedhjet të mbahen përpara 30 qershorit kur është planifikuar bartja e pushtetit tek vendorët.
XS
SM
MD
LG