Ndërlidhjet

HAGË


Parlamenti holandez e miratoi ligjin për dëbimin e dhunshëm të mijëra azil-kërkuesve nga Holanda.
Sipas ligjit, rreth 26 mijë njerëz që në Holandë kanë ardhur pas 1 Prillit, 2001, do të detyrohen të kthehen nëpër vendet e tyre.
Shumica e refugjatëve në këtë periudhë kohore kanë ardhur nga Afganistani, Iraku dhe ish Jugosllavia.
Organizata për të drejtat e njeriut Human Rights Watch tha se ligji i shkel standardet ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG