Ndërlidhjet

TEHERAN


Në hapje të samitit të Tetë Vendeve në Zhvillim, presidenti i Iranit Mohamed Khatami tha se liria e qëndrueshme dhe demokracia varen nga njohuritë teknike dhe dhënia fund e varfërisë.
"Shoqëritë si ne, janë përgjegjëse për lirinë, pavarësinë dhe progresin e tyre. Por përderisa nuk mbizotëron varfëria dhe mungesa e njohurive teknike, nuk mund të presim liri të qëndrueshme dhe demokraci", tha Khatami.
Në grupin D-8 bëjnë pjesë Turqia, Indonezia, Malajzia, Pakistani, Egjipti, Bangladeshi, Nigeria dhe Irani.
XS
SM
MD
LG