Ndërlidhjet

BAGDAD


Anëtarët e Këshillit të Përkohshëm Qeverisës të Irakut po studiojnë rekomandimet e Kombeve të Bashkuara për kalimin e pushtetit tek irakianët dhe vendosjen e një qeverie demokratike.
Kofi Annan ka deklaruar sot në Tokio, se deri në fund të qershorit, irakianët duhet të kenë vendosur se si do të kalojë pushteti tek vendorët.
"Është e nevojshme për irakianët të bien dakord për mekanizmin e brendshëm, që do të realizojë kalimin e pushtetit dhe të përmbushjes së përgjegjësive bazë që duhet të plotësohen për mbajtjen e zgjedhjeve", tha Anan.
XS
SM
MD
LG