Ndërlidhjet

LONDËR


" Komuniteti ndërkombëtarë e ka për 'detyrë dhe ka të drejtë' të luftojë regjimet brutale" ka thënë kryeministri britanik Tony Blair, duke mbrojtur sërish vendimin e tij për t'a angazhuar Britaninë në luftën në Irak. Ai më tej shtoi se " është i bindur që Britania po ballafaqohet me kërcënim serioz nga terrorizmi ndërkombëtarë, dhe është detyrë që terrorizmi të luftohet." Regjimi është ndërruar, dhe lufta nuk mund të arsyetohet me këtë. Qëllim kryesorë i luftës ishte që të zbatohet rezoluta e Kombeve të Bashkuara rreth Irakut dhe ndalimit të armëve të shkatrrimit në masë", ka thënë Blair.
XS
SM
MD
LG