Ndërlidhjet

TIRANË


Qeveria e Shqipërisë do të hap ambasadë në Tokio, duke e konsideruar Japoninë si kontribues dhe partner të mirë të Shqipërsië. "Hapja e amabasadës shqipëtare në Tokio, do të jetë një nxitje e re në raportet e Shqipërsië me Japoninë që është anëtare e grupit G-8, që njëherit luan një rol të rëndësishëm në organizatat dhe institucionet ndërkombëtare që kanë ndikim në zhvillimin e vendit, siç është Banka Botërore", thuhet mes tjerash në komunikatën e lëshuar nga qeveria e Shqipërsië. Japonia ka ndihmuar Shqipërinë me rreth 94 milion dollarë që nga rënia e sistemit komunsit në vitin 1990.
XS
SM
MD
LG