Ndërlidhjet

BEOGRAD


Një gjykatë e posacme në Serbi ka nisur gjykimin rreth masakrës së Vukovarit, ku në vitin 1991 mbi 200 të burgosur kroatë dhe jo serbë janë vrarë nga forcat serbe në një fermë derrash.
Bruno Vekraic, zëdhënës i gjykatës së posacme serbe për veprat e kryera në kohën e luftërave, me këtë rast tha:
"Qëllimi kryesor i prokurorisë është të dëshmohet si tepër profesionale, në mënyrë që të gjitha akuzat e ngritura nga Gjykata e Hagës, t'i kalohen për gjykim drejtësisë serbe. Nuk do të ketë kompromise ndaj përpjekjeve të ndryshme për ndërhyrje politike."
Në të tjera zhvillime në Beograd bëhet e ditur se është vrarë Kujo Krijestorac, një nga dëshmitarët e vrasjes së ish-kryeminsitrit serb, Zoran Xhinxhiq. Krijestorac është vrarë përpara se të jepte dëshminë në gjyqin kundër 13 personave të akuzuar për përfshirjen në vrasjen e ish kryeminsitrit.
XS
SM
MD
LG