Ndërlidhjet

VJENË


"Qëndrimet fillestare në Kosovë kanë mbetur të pandryshueshme dhe të papajtueshme, prandaj shpërthimi katastrofik i dhunës nuk më ka befasuar", ka deklaruar ish përfaqësuesi i Lartë i Kombeve të bashkuara në Bosnjë, Volfgang Petrich.
"Tani duhet të ndërmerren hapa vendimtare. Duhet të qartësohet se cfarë është statusi i Kosovës. Kjo është detyrë e Kombeve të Bashkuara dhe e bashkësisë ndërkombëtare", ka thënë Petrich.
Sipas tij, gjendja në Kosovë është bërë më e ndjeshme pas formimit të qeverisë së re në Beograd, e cila mund të funksionojë vetëm me mbështetjen e partisë së Millosheviqit.
XS
SM
MD
LG