Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kryeministri i Serbisë e Malit të Zi Vojisllav Koshtunica e ka kërkuar mbështetjen e BE-së për decentralizimin e pushtetit në Kosovë.
Pas takimit në Bruksel me kryetarin e Komisionit Evropian Romano Prodi, Koshtunica tha se "kantonizimi" i Kosovës do të ishta garancë për të drejtat e serbëve dhe pakicave tjera.
Emma Udwin, zëdhënëse e Bashkimit Evropian, tha se blloku nuk ka qëndrim formal mbi planin, por shtoi se unioni nuk do të mbështeste asgjë që do ta minonte administratën e Kombeve të Bashkuara në Kosovë.
XS
SM
MD
LG