Ndërlidhjet

PEKIN


Në një raport qeveritar lidhur me të drejtat e njeriut, Kina ka mrbojtur të arriturat e veta në këtë fushë dhe ka vlerësuar se gjatë vitit të kaluar është arritur një progres i rëndësishëm. Në këtë raport, pos tjerash, thuhet se "Kina ka ruajtur stabilitetin politik dhe ka shënuar ngritje të shpejtë ekonomike dhe progres të përgjithshëm social". Një organizatë për të drejtat e njeriut e njeriut në Kinë, me seli në Nju Jork, gjatë javës së kaluar ka akuzuar Kinën për "shkelje serioze të të drejtave të njeriut".
XS
SM
MD
LG