Ndërlidhjet

UASHINGTON/BERLIN


Shtëpia e Bardhë ka fajësuar militantët dhe mbetjet e ish regjimit të Saddam Husseinit për sulmet e sotme që përfunduan me skenat në të cilat qytetarët e entuziazmuar irakianë i tërhiqnin kufomat e djegura nëpër rrugë. Duke folur lidhur me dhunën e sotme në Irak, sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell, që aktualisht gjendet në Berlin, pos tjerash, tha:
-Këto elemente të ish regjimit, këta terroristë dhe të tjerët që po bëjnë trazira, do të pësojnë disfatë. Ne shprehim keq-ardhje për humbjen e secilës jetë.
Ai tha këto jetë janë humbur për çështjen e lirisë në Irak.
XS
SM
MD
LG