Ndërlidhjet

BEOGRAD


Bashkëpunimi me Tribunalin e Hagës dhe tërheqja e aktpadisë kundër NATO-s në Gjykatën Ndërkombëtare në Hagë, janë kushtet kryesore për pranimin e Serbisë e Malit të Zi në programin e Partneritetit për Paqe, ka thënë përfaqësuesi i Asamblesë Parlamentare të NATO-s Markus Mekel.
Ai dhe kryeministri i Serbisë Vojisllav Koshtunica sot në Beograd kanë diskutuar edhe për gjendjen në Kosovë.
Në komunikatën e lëshuar pas takimit, thuhet se Koshtunica është angazhuar për sigurimin e të drejtave të pakicave në Kosovë me garanca shtesë, përfshirë autonominë territoriale për serbët dhe popullatën joshqiptare në Kosovë.
XS
SM
MD
LG