Ndërlidhjet

UASHINGTON


Para komisionit që po heton sulmet e 11 shtatorit 2001 kundër Shteteve të Bashkuara, në këto çaste publikisht po dëshmon këshilltarja për siguri kombëtare e presidentit amerikan, Condoleezza Rice. Pos tjerash, ajo tha:
- Për më tepër se 20 vjet terroristët janë tubuar dhe përgjigjja e Amerikës gjatë disa administratave të të dy partive ishte e pamjaftueshme. Historikisht shoqëritë demokratike ishin të ngadalshme për të reaguar kundër këtyre kërcënimeve, por, përkundrazi ato pritnin për tu ballafaquar me këto kërcënime derisa ato bëheshin tejet të rrezikshme për ti injoruar ose kur bëhej shumë vonë.
XS
SM
MD
LG