Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara u bëri thirrje vendeve anëtare të kontribuojnë me një forcë shumëkombëshe, e cila do t'i mbronte ekspertët e Kombeve të Bashkuara në Irak.
Ambasadori John Negroponte i tha Këshillit të Sigurimit se kjo forcë do të duhej ta mbështesë rolin e rëndësishëm të Kombeve të Bashkuara në tranzicionin politik të Irakut.
"Nuk e teproj kur e theksoj dëshirën e komunitetit ndërkombëtar që Kombet e Bashkuara të kthehen në Irak, dhe pas 30 Qershorit të kenë një rol më të rëndësishëm dhe më vital", tha Negroponte.
XS
SM
MD
LG