Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata Ndërkombëtare e Kombeve të Bashkuara, me qendër në Hagë, ka nisur sot seancat dëgjimore lidhur me legjitimitetin e sulmeve ajrore të NATO-s në vitin 1999, për t'i dhënë fund politikës serbe kundër shqiptarëve në Kosovë.
Serbia dhe Mali i Zi pretendojnë se vendet anëtare të NATO-s kanë përdorur forcën në mënyrë të paligjshme dhe i akuzon vendet anëtare të NATO-s për gjenocid.
Akuzat e ngjashme kundër Shteteve të Bashkuara dhe Spanjës janë hedhur poshtë nga Gjykata.
XS
SM
MD
LG