Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Pas vrasjes së liderit të Hamasit, Abdelaziz Rantisi nga trupat izraelite, Këshilli i Sigurimit ka mbajtur një takim urgjent për Lindjen e Mesme. Shtetet arabe duan që Kombet e Bashkuara të miratojnë një rezolutë që do të dënonte vrasjen, ndërkohë që vrasja e të shtunës është dënuar nga shumë shtete.
Ndërkaq, presidenti francez, Jacques Chirac tha se nëse plani i paqes do të ishte i vdekur, kjo do të ishte një kohë e rrezikshme për gjithë botën.
Plani i paqes është ende gjallë, sepse po të mos ishte kështu, do të sihte jashtëzakonisht rreik për këtë rajon, për paqen dhe për të ardhmen, ka thënë Chirac.
XS
SM
MD
LG