Ndërlidhjet

UASHINGTON


Nuk ka nevojë për shtimin e forcave ushtarake në Shtetet e Bashkuara, tha sekretari i Mbrojtjes Donald Rumsfeld pas kërkesës së disa anëtarëve të Kongresit për rishikimin e sistemit të rekrutimit në kuadër të luftës kundër terrorizmit.
Lidhur me trazirat në Irak, Rumsfeld tha se jo të gjithë irakienët janë të përfshirë.
"Shumica e irakienëve nuk protestojnë, nuk plaçkisin dhe nuk gjuajnë. Pas çdo shpërthimi në Bagdad, ushtarët e koalicionit veprojnë në bazë të informatave që i pranojnë nga vetë irakienët. Pas çdo dëmtimi të ndërtesave, pasojnë ndërtime të reja të shumë shkollave dhe spitaleve", tha Rumsfeld.
XS
SM
MD
LG