Ndërlidhjet

BERLIN


Në Berlin ka filluar një konferencë ndërkombëtare për antisemitizmin, me çrast delegatët kanë tërhequr vërejtjet se urrejtja ndaj hebrenjve po përhapet në Evropë dhe kanë bërë thirrje që arsimi dhe ligji ta pengojnë këtë trend.
Presidenti i Gjermanisë, Johannes Rau që e ka hapur konferencën ka thënë se disa kritika ndaj Izraelit janë rritur në një ndjenjë anti-hebreje.
Laureati i çmimit Nobel, Elie Wiesel tha sot se antsemitizmi në Evropë është duke u rritur dhe ftoi shtetet ta ndalojnë atë.
XS
SM
MD
LG