Ndërlidhjet

BERLIN


Pjesëmarrësit në konferencën ndërkombëtare për anti-semitizmin të sponsorizuar nga OSBE-ja, konkluduan se urrejtja ndaj hebrenjve është shtuar nga tensionet në Lindjen e Mesme.
Në marrëveshjen që e nënshkruan përfaqësuesit e 55 vendeve, thuhet se politikat e Izraelit asnjëherë nuk mund të jenë justifikim për urrejtjen ndaj hebrenjve.
Ministri i Jashtëm gjerman Joschka Fischer tha se përkushtimi i Gjermanisë është "i veçantë".
"Duke e njohur historinë tonë të tmerrshme dhe përgjegjësinë për nazizmin, si dhe përgjegjësinë historike dhe morale për hollokaustin, Gjermania ka përgjegjësi të veçantë për luftimin e anti-semitizmit", tha Fischer.
Marrëveshja u nënshkrua vetëm pasi presidenti gjerman Johannes Rau paralajmëroi se konflikti në Lindjen e Mesme dhe politikat e Izraelit, luajnë rol të madh në debatin mbi anti-semitizmin në Evropë.
XS
SM
MD
LG