Ndërlidhjet

BOSNJË


Bosnja duhet të shtojë përpjekjet për të pastruar vendin nga minat e vendosura gjatë luftës së viteve 1992 – '95.
Nga lufta në Bosnjë në mbi 2000 kilometra katrorë u vunë mbi 1 milionë mina toke dhe mjete shpërthyese.
Ekspertë nga 70 vende, të mbledhur në Sarajevë, po shqyrtojnë shkallën e zbatimit të Marrëveshjes për ndalimin e përdorimit të Minave, të nënshkruar në vitin 1997 nga 142 shtete.
XS
SM
MD
LG