Ndërlidhjet

SHKUP


Autoritetet e Maqedonisë kanë lëshuar sot urdhër arrestin për ish-ministrin e brendshëm Ljube Boshkovski, nën akuzat për pjesëmarrjen në vrasjen e 6 qytetarëve nga Pakistani dhe një nga India në vitin 2002.
Gjatë ditës së nesërme Kuvendi i Maqedonisë do të diskutojë heqjen e mbrojtjes ligjore që i jep të qenit deputet.
Të shtatë personat e vrarë në vitin 2002 ishin imigrantë të paligjshëm, vrasja e të cilëve u bë nën pretekstin e luftës kundër terrorizmit, për përfitime politike.
Ministria e Jashtme e Pakistanit ka kërkuar detaje nga Shkupi zyrtar lidhur me ecurinë e hetimeve.
XS
SM
MD
LG