Ndërlidhjet

JELVA, NIGERI


Së paku 630 myslimanë të Nigerisë janë vrarë më dy maj në sulmet e formacioneve paramilitare krishtere në qytetin Jelva të Nigerisë kanë njoftuar përfaqësues të Kryqit të Kuq Ndërkombëtar. Arsyet për shpërthimin e dhunës etnike kanë të bëjnë me kontestet ndërmjet myslimabëve dhe të krishterëve në tokën e plleshme të shtetit Plato.
XS
SM
MD
LG