Ndërlidhjet

BASRA


Në qytetin Basra kanë shpërthyer sot luftime ndërmjet forcave britanike dhe militantëve të klerikut radikal Moqtada al-Sadr. Përleshjet kanë pasur fjalimin e djeshëm të al-Sadr ku ka nxitur përkrahësit e tij kundër Shteteve të Bashkuara. Ndërkohë, njëzet pjesëtarë të ushtrisë së Mehdiut, besnike ndaj al-Sadrit, janë vrarë në përleshjet e djeshme në Najaf dhe në Qerbela.
XS
SM
MD
LG