Ndërlidhjet

BAGDAD


Ushtria amerikane ka njoftuar sot se edhe dy ushtarë të tjerë janë përfshirë në akuzën se kanë keqtrajtuar të burgosurit irakienë në Abu-Ghraib. Gjenerali amerirkan Mark Kimmit tha se dy oficerët do të përballen me nga pesë akuza në gjyqin ushtarak. "Të pesë akuzat janë konspiracioni për keqpërdorimin e vartësve, shpërdorimi i vendit të punës, mosveprimi për të mbrojtur të ndaluarit nga keqtrajtimi, keqtrajtimi i të burgosurve, lëshimi i deklaratave të rrejshme dhe rrahja e të burgosurve", tha gjenerali Kimmit.
XS
SM
MD
LG