Ndërlidhjet

NAJAF


Kleriku radikal Moqtada al-adr ka deklarur se nuk do ta shpërbëjë milicinë e tij, deri sa autoritetet fetare nuk e kërkojnë një gjë të tillë. "Shpërbërja e ushtrisë së Mehdiut varet nga autoritetet fetare dhe kjo është çështje e përgjithshme dhe jo personale", ka thënë Al-Sadr, për të shtuar se nëse autoritetet fetare kërkojnë shpërbërjen, atëherë ajo do të shpërbëhet, por nëse jo, ushtria do të vazhdojë luftën. Ndërkohë, në përleshjet e forcave të koalicionit me militantët e al-Sadrit në Qerbela janë vrarë 25 militantë.
XS
SM
MD
LG