Ndërlidhjet

UASHINGTON


Zëvendësekretari amerikan i Mbrojtjes Paul Wolfowitz tha se tërheqja e rreth 4000 forcave amerikane nga Koreja Jugore dhe ridislokimi i tyre në Irak është pjesë e një rreshtimi strategjik të forcave amerikane në tërë botën.
"Armiku e di se viti i ardhshëm do të jetë kritik sepse aq kohë do të duhet që forcat irakiene të sigurisë të përgatiten, pajisen dhe të organizohen si duhet. Gjithashtu po aq kohë, do të duhet për zgjedhjen e qeverisë përfaqësuese irakiene pas 40 vitesh të tiranisë dhe abuzimit," tha Wolfowitz në Komitetin e Senatit për Marrëdhënie të Jashtme.
XS
SM
MD
LG