Ndërlidhjet

JALTË\UKRAINË


Presidentët e Ukrainës, Kazakistanit, Bellarusisë dhe Rusisë u takuan në Jalta të Ukrainës për të diskutuar planet për një integrim më të shpejtë ekonomik.
Të katër vendet ish sovjetike u pajtuan, që të krijojnë një zonë të lirë tregtare, ose 'hapësirën e vetme ekonomike' në territoret e tyre shtatorin e kaluar.
Presidenti rus Vladimir Putin kërkoi një zbatim më të shpejtë të asaj marëveshjeje:
"Detyra kryesore është që tani të krijojmë sa më shpejt që të jetë e mundur një bazë legale efikase për hapësirën e vetme ekonomike", tha Putin.
XS
SM
MD
LG