Ndërlidhjet

BAGDAD


Këshilli i përkohshëm qeverisës i Irakut e mirëpriti rezolutën e Kombeve të Bashkuara të paraqitur nga Shtetet e Bshkuara dhe Britania e Madhe, por kërkoi rol më të madh të irakienëve në vend. Por, njëri nga anëtarët e këtij këshilli Ahmad Chalabi ka qëndrim tjetër:
"Me rezolutën e propozuar në Kombet e Bashkuara, do të dështojë së realizuari sovraniteti i Irakut.
Nën këtë rezolutë, zhvillimi politik i Irakut do të ishte në duart e një mbikqyrësi të Kombeve të Bashkuara, forcat e sigurimit të Irakut do të kontrollohen nga të huajt", tha Chalabi.
XS
SM
MD
LG