Ndërlidhjet

PRISHTINË


Roli i diasporës në zhvillimet ekonomike në Kosovë ka qenë në qendër të konferencës së organizuar nga rrjeti i organizatave joqeveritare për avokim me temë "Roli i diasporës në zhvillimin demokratik".
Në këtë takim foli dhe shefja e Zyrës amerikane në Kosovë, Marsi Ries, e cila mes të tjerash kërkoi nga Qeveria e Kosovës që të nxisë investimet nga diaspora. Ries ka vecuar problemet ekonomike si problemet kryesore në Kosovë edhe për shkak të popullsisë së re.
Në takim kanë folur dhe ekspertë ndërkombëtarë të specializuar për mardhëniet mes diasporës dhe shtetit amë.
XS
SM
MD
LG