Ndërlidhjet

ANKARA


Organizata që është trashëgimëtare e Partisë Punëtore të Kurdistanit, ka kërcënuar se do t'i japë fund në mënyrë të njëanshme armëpushimit në 1 qershorin e ardhshëm. Kjo organizatë, që kërkon krijimin e shtetit të pavarur të Kurdistanit, ka vepruar ilegalisht në juglindje të Turqisë ku jeton popullsia kurde. Në konfliktin mes militantëve kurdë dhe Turqisë në vite kanë humbur jetën 37 mijë njerëz. Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë përfshirë në listën e organizatave terroriste disa nga organizatat e dala nga shpërbërja e Partisë Punëtore të Kurdistanit.
XS
SM
MD
LG